menu

Metselwerk

De professionele metselaar uit Hengelo en omstreken. Pro Voegwerken: Vakkundig allround metselwerk. Als dé metselaar uit Hengelo weten we dat metselwerk meer is dan alleen wat stenen leggen met een klodder cement ertussen. Het vraagt om een professionele benadering waardoor het werk vakkundig en snel kan worden afgerond. Voor al het metselwerk biedt Pro Voegwerken een complete oplossing, waarbij kwaliteit en kwantiteit hoog in het vaandel staan!

De metselaar uit Hengelo met oog voor detail
In de afgelopen jaren heeft Pro Voegwerken als metselaar uit Hengelo naar volle tevredenheid van onze opdrachtgevers verschillende projecten uitgevoerd. Van compleet metselwerk aan vrijstaande woningen en bedrijfspanden tot aan het metselen van gevels, tuinmuren, aanbouw en schoorstenen. Al deze projecten werden vakkundig en met liefde voor het vak gerealiseerd.

Pro Voegwerken: Metselaar in nieuwbouw, renovatie, en onderhoud
Als de allround metselaar uit Hengelo zijn ook alle voorkomende restauratie- en voegwerkwerkzaamheden, bij ons in vakkundige handen. Als onderdeel van het totaalpakket draaien wij daar onze hand niet voor om. En dat is voor u wel zo prettig! Dus bent u op zoek naar een metselaar uit Hengelo? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op met Pro Voegwerken. Als hoogwaardig metselbedrijf kunnen we snel schakelen en is het gewenste metselwerk binnen no-time klaar.

Lood vervangen
Pro Voegwerken is de specialist in loodinspectie en onderhoud. Laat uw lood op tijd vervangen. Voorkom vochtproblemen. Dat kunnen we niet vaak genoeg zeggen. Door de jaren heen kan lood gaan slijten, het wordt dunner en gaat vervolgens scheuren. Slecht lood, te dun lood of gescheurd lood moet vervangen worden om vochtproblemen door inwateren te voorkomen. Ondeugdelijk lood kan leiden tot lekkages en zorgen voor grote vochtproblemen met alle bijbehorende narigheid. En dan hebben we het nog niet eens over de manier waarop het lood oorspronkelijk is aangebracht. Lood leggen en vervangen is echt vakwerk. Iets wat u aan Pro Voegwerk kunt overlaten.

Hoe we het lood vervangen
We kunnen lood op twee manieren vervangen. Bij de eerste manier vervangen we het lood tot op het binnenblad. Hiervoor hakken we twee of drie lagen stenen uit de buitenmuur waarna we het oude lood verwijderen. Dan maken we het nieuwe lood op het binnenblad vast en metselen we de stenen weer in. Ten slotte voegen we dit in een kleur die overeenkomt met het bestaande voegwerk. Deze methode hanteren we het meest bij aanbouwen met platte daken.

De tweede manier is eenvoudiger en goedkoper. Hierbij snijden we het oude lood af en frezen we de lintvoeg eruit. Vervolgens brengen we het nieuwe lood aan en zetten we dat vast met een loodklem. Ten slotte voegen we de lint vakkundig dicht, uiteraard in de kleur die overeenkomt met het bestaande voegwerk. Deze manier van lood vervangen is bijna altijd van toepassing op schoorstenen.

Bent u er nog niet over uit of uw lood vervangen moet worden? Pro voegwerken voert graag een vrijblijvende loodinspectie uit, dus neem vandaag nog vrijblijvend contact op.

Preventief gevelonderhoud
Preventief onderhoud zoals het impregneren (hydrofoberen) van de gevels is een wezenlijk onderdeel van gevelonderhoud. Hiermee kunnen vochtproblemen voorkomen worden.

Door gevels te behandelen met een antigraffiti coating kunnen aanzienlijke kosten voor gevelreiniging bespaard worden.

Offerte aanvragen bij Pro Voegwerken