menu

Gevelrenovatie

Pro Voegwerken: de complete gevelrenovatie is bij ons in goede handen. Vakkundige gevelreparatie in Hengelo en omstreken! Een gevelreparatie is iets wat eigenlijk ieder huis verdient. Het weerbarstige Nederlandse klimaat zorgt ervoor dat de gevels van uw woning het zwaar te verduren krijgen. Regen, wind, sneeuw, hagel, warmte, afgewisseld door kou, vorst, het wisselende weer zijn dan ook allemaal elementen die een continue aanslag op uw gevel en voegwerk vormen. Gelukkig is Pro Voegwerken de specialist in gevelrenovatie.

Een noodzakelijke gevelrestauratie
Vertoont uw gevel gebreken zoals slechte voegen, vorstschade, vochtplekken of scheuren? Dan is een gevelreparatie door middel van het renoveren van het voegwerk de enige oplossing. U moet denken aan het uithakken en/of slijpen van de bestaande voegen. Hierna word de gevel gereinigd. Door het reinigen van de gevel wordt deze opgefrist en kunnen vlekken, mosvorming, algen, aanslag, schimmels of graffiti worden verwijderd. Scheuren in de gevel worden hersteld door scheuropvangende ankers aan te brengen en kapotte of beschadigde stenen worden vervangen. Vervolgens kunnen de nieuwe voegen aangebracht worden. Wij kunnen alle voorkomende voegen van borstelwerk tot terugliggend glad voegwerk, als ook knipwerk, daggerwerk en snijvoegen en overige voorkomende voegen aanbrengen.

Kortom, voor al uw gevelreparatie in de regio Hengelo moet u bij Pro Voegwerken zijn. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.

Schoorsteenrenovatie
Pro Voegwerken: de schoorsteenspecialist uit Hengelo. Vakkundig onderhoud en reparatie van uw schoorsteen! Een schoorsteenspecialist is absoluut geen overbodige luxe. Schoorstenen staan in weer en wind waardoor de voegen poreus worden. Soms komen er zelfs scheuren in het lood. Allemaal narigheid dat Pro Voegwerken voor u kan repareren. Soms is het afdoende om de schoorsteen alleen opnieuw te voegen, maar het kan voorkomen dat ook het lood vervangen moet worden. Daarom inspecteren we de schoorsteen altijd vooraf, zodat we kunnen inschatten welke werkzaamheden nodig zijn om uw schoorsteen te renoveren.

Waarom een schoorsteenspecialist?
Lood wordt door de jaren heen dunner en kan op den duur scheuren. Door het lood is de overgang tussen schoorsteen en dak waterdicht. U begrijpt dat as het lood scheurt er lekkage ontstaat. Ook het voegwerk van een schoorsteen kan beschadigd raken, waardoor het onderliggende metselwerk broos wordt. Daardoor kunnen de stenen losraken. En zoiets wilt u natuurlijk voorkomen, en daarom is het slim om een schoorsteenspecialist in te schakelen. Pro voegwerken kan deze klus voor u klaren. Neem daarom vrijblijvend contact op met Pro Voegwerken.

Monumentale panden
Het voegwerk is een wezenlijk onderdeel van een monument en draagt in belangrijke mate bij aan de uitstraling ervan. Renovatie van uw monumentale pand is bij ons in goede handen. Wij beschikken over de benodigde materiaalkennis en vakkennis  zodat het voegwerk weer in zijn oorspronkelijke staat terug gebracht kan worden waardoor het pand weer zijn authentieke uitstraling krijgt. Zo verzorgen wij naast het voegwerk ook herstelwerkzaamheden aan gestukadoorde gevelplinten, raamdorpels en beschadigde en kapotte gevelstenen.

We hebben diverse monumentale panden gerenoveerd/gerestaureerd. Enkele van  deze panden zijn terug te vinden in onze galerij met gerealiseerde projecten.

Offerte aanvragen bij Pro Voegwerken